6 Jiu-Jituska’s Yotosama naar WK!!

16 februari 2015 | |
Door: John Zwalve

 

Foto’s Marcel Kouwenberg

Afgelopen weekend werd er de Open Oost-Vlaamse Jiu-Jitsu Kampioenschappen gehouden wat als laatste kwalificatie toernooi gold voor het WK Junioren en Aspiranten wat in maart in Athene wordt gehouden.

Tijdens dit internationale Kampioenschap wisten de Jiu-Jitsuka’s van Budoschool Yotosama goed voor de dag te komen. Goud werd er namelijk behaald door Beaunita Sewbarath Misser, Mariëlle Kouwenberg, Anne van der Brugge, Tom Molenaar, Frank Kouwenberg, Chabeli Arenberg Peeters, Liza Schreuder, Melissa Jol en Wouter Visser. Zilver was er voor Fabian van der Wielen en Wesley Hendriks bij zowel het Fighting System als Newaza en brons voor Tobias van der Wielen.

’S-Avonds viel er voor 6 Jiu-Jitsuka’s het verlossende telefoontje door Bondscoach Taco Morren, voor de WK selectie Junioren en Aspiranten. Tom Molenaar (-55 kg) zal zijn debuut opmaken op het hoogste internationale podium. Naast Tom zijn ook Frank Kouwenberg (+81 kg), Mariëlle Kouwenberg (-57 kg), Anne van der Brugge (-63 kg), Chabeli Arenberg Peeters (-55 kg) en Cynthia Schellingerhout (-70 kg) geselecteerd voor het WK in Athene.