3x Brons op WK Jiu-Jitsu!

10 december 2019 | | | | | | |
Door: John Zwalve

In Abu Dhabi werden de Wereldkampioenschappen Jiu-Jitsu gehouden. 10 dagen was de Hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten het decor voor het WK voor verschillende leeftijdscategorieën, Aspiranten, Junioren, Volwassenen en Masters. Van Budoschool Yotosama waren 4 sporters door het Topsport Management van de Judo Bond Nederland geselecteerd en allen eindigde in de top 5 ranking!

Kars van den Boogaard behaalde het Brons bij de Heren -18 jaar -60 kg door na een vrijloting de Europees Kampioen Bitzanakis te verslaan. In de Halve Finale versperde de Roemeen Tifrea de weg naar Goud waarna om het Brons Boglut, eveneens uit Roemenië, werd verslagen. Ook Tom Molenaar behaalde het Brons bij de Junioren -21 jaar -69 kg. Als nummer één geplaatste werd in de kwartfinale vice-Europees Kampioen Pirnat (Slo) verslagen waarna Nurmukhanbetov (Kaz) met een paar punten verschil de betere was. Om het Brons werd landgenoot de Beer verslagen. Bij de Volwassenen had Anne van der Brugge (-63 kg) in de eerste ronde pech tegen de Russin Surdakova waar een straf vitaal was en slechts Brons restte. Via zeges op Huang (Tpe), van Rijn (Ned) en Perrine (Mau) mocht Anne voor Brons opnieuw tegen Surdakova, die nu wel werd verslagen en Anne het 3e Brons voor Yotosama binnen haalde! Dominique Oost was bij de Junioren Dames -57 kg zeer dichtbij eremetaal. In de eerste ronde werd er verloren van Suteu (Roe) maar in de herkansingronde werd er gewonnen van de Europese nummer 3 Szumska (Pol) en om het brons tegen de Europese Kampioene Simcic (Slo) zorgde een diskwalificatie roet in het eten en eindigde Dominique op een verdienstelijke 5e plaats!

Mede door de Sponsoren GameCity Zoetermeer, BPD, Machinefabriek AGK, Meubelfabriek Zaal, Dutchwyse, Mammut, Indo Snacks, Nagelsalon Miranda,  Diëtiste praktijk Goldsmith en Stomerij Gigant konden deze sporters samen met hun Trainer/Coach John Zwalve afreizen naar Abu Dhabi!