3 maal Brons NK Teams!!

17 juni 2017 |
Door: John Zwalve

De judoka’s van Budoschool Yotosama hebben op het Nederlands Kampioenschap voor Teams Brons behaald bij de Meisjes -12 jaar, de Meisjes -15 jaar en bij de Jongens -12 jaar!

In de Triavium Hal in Nijmegen streden de judoka’s van Budoschool Yotosama onder Judo Team Haaglanden (Budo Gouweleeuw, Lu Gia Jen, Sport Accent en Budoschool Yotosama) om het ere metaal bij de Teams -12 jaar, zowel bij de meisjes als de jongens, en bij de Teams meisjes -15 jaar.

Het meisjes Team -12 jaar(met Demi van Winden, Amy van Poelgeest, Marit Meijer, Jaël Lagemaat en Aishia Sie van Yotosama) wist met een 3-2 zege op Judo Top Amsterdam de halve finale te bereiken. Hier troffen ze Hercules wat later de Titel voor zich op eiste. Met een 2-1 voor sprong, waarbij de huidige wedstrijd ook ruim in het voordeel was voor het Meiden Team, moest er nog een dure verliespartij geïncasseerd worden met nog 20 secondes te gaan. Bij winst had het Team hun Titel van 2016 in de Finale kunnen prolongeren, echter de stand kwam op een 2-2 ipv een 3-1 voorsprong. De laatste wedstrijd werd helaas ook verloren waardoor er “slechts” brons restte. Om het brons werd Bushi uit Arnhem met 3-2 verslagen!

Het jongens Team – 12 jaar(met Maksim Dekkers en Tim Brabander van Yotosama) wist eveneens de halve finale te bereiken door met 5-0 te winnen van Buel/Berlicum. In de halve finale was de latere Kampioen Kenamju te sterk waarna om het brons Top Judo Nijmegen met 5-0 werd verslagen!

Het meisjes Team -15 jaar (met Malika Bosdijk van Yotosama), verloor de eerste partij van de latere Kampioen Hercules met 3-2. In de herkansingsronde wisten ze met 3-2 te winnen van Judosport Oost Nederland. Om het brons werd Judoteam Zuid-Nederland met 3-2 verslagen!

Uitslag NK 2017 – meisjes -12

Uitslag NK 2017 – jongens -12

Uitslag NK 2017 – meisjes -15