2x Brons op Balkan Open!

27 september 2018 | | |
Door: John Zwalve

Tijdens de Balkan Open Jiu-Jitsu Kampioenschappen hebben zowel Kars van den Boogaard als Tom Molenaar goede zaken gedaan ter voorbereiding voor hun EK wat eind oktober in Bologna te Italië gehouden wordt. Voor Tom gold dit Kampioenschap ook als meetmoment voor het WK Senioren in november wat in Zweden gehouden wordt.

Kars van den Boogaard wist na een vrijloting in de klasse -60 kg eenvoudig af te rekenen met EK-ganger Teodor Pop uit Roemenië met Full Ippon. In de halve Finale begon Kars voortvarend tegen de Griek Marnelakos maar gaf de partij uit handen. Om het Brons werd landgenoot Jesse Heerikshuize met 14-9 verslagen en was het Brons een feit.

Tom Molenaar deed vanwege het meetmoment meet bij de Senioren -69 kg. Na een Full Ippon zege op de Griek Vasileiou wachte Tzoumakaris hem in de halve finale op. De partij ging gelijk op en Tom moest met slecht enkele punten verschil zijn meerdere erkennen in de Griek. Om het Brons wachte Junioren Wereldkampioen Lund (Zwe) Tom op maar helaas gaf deze op vanwege een blessure waardoor Tom het Brons mocht ontvangen!