Succes op Open Alkmaar!

13 oktober 2014
Door: John Zwalve

Op het internationale judo toernooi hebben Ayomi Bosdijk (-57 kg) en Camiel Roskamp (-50 kg) het goud veroverd. Ayomi wist al haar partijen vroegtijdig te beslissen terwijl Camiel zich mooi revancheerde op de verloren NK halve finale op Nederlands Kampioen Owen van Braam. In de finale moest er opnieuw een golden score aan te pas komen, maar in de eerste 10 seconde sloeg Camiel al toe en scoorde een yuko! Dylan vd Berghe wist nog wel de kruisfinales te bereiken in dezelfde klasse maar bereikte net niet het podium.

Milan Hippe (-34 kg) en Quinten Schneiders (-55 kg) wisten ook de finale te bereiken. Quinten kon na een druk wedstrijdweekend geen potten breken in de finale en moest na het behaalde goud de dag er voor, nu genoegen nemen met zilver. Milan wist met mooi judo de finale te bereiken, waar hij zijn Belgische opponent flink onder druk zette. Echter onfortuinlijk wierp Milan zichzelf waardoor hij slechts het zilver mocht ontvangen.

Robert Soen, Winston van Druten en Kevin Hippe wisten allen zeer ver te komen maar kwamen net te kort voor ere metaal.